Brancheoversigt

3D måling og scanning

Topcons avancerede 3D-laserscannere er designet til nøjagtig, brugervenlig, hurtig og pålidelig 3D-scanning af komplekse miljøer. Disse scannere er udstyret med banebrydende teknologi for at levere høj opløsning og præcision. Hvad enten man benytter totalstation med indbygget laserscanner, GTL-1200, eller den hurtige, dedikerede laserscanner GLS-2200 har man fra Topcon’s side sat brugervenligheden i højsædet. Topcons softwareløsning Magnet Collage gør det nemt at bearbejde og analysere indsamlede data. Du får en effektiv, præcis og pålidelig 3D-modellering til en lang række anvendelser inden for byggeri og landmåling.

GLS-2200

 • Scan 120.000 punkter pr. sekund
 • Scan mørke flader med uhørt præcision
 • 3,1mm afstandspræcision
 • Scan til prisme op til 200m væk

GLS-2200 kan scanne store områder og mørke flader som våd asfalt med 1mm overfladepræcision og 3,1mm afstandspræcision. Du kan scanne til prisme op til 200m væk og fjernstyre laserscanneren fra en Android-enhed. De to indbyggede kameraer tager detaljerede HDR billeder til color mapping og meget flotte 3D modeller. Laserscanneren kan ved et tryk på en knap selv måle sin højde over jorden, og kan synkronisere med samme koordinatsystem som bruges i projektets designfil. De 4 hot-swappable BDC72 batterier giver strøm nok til 2,5 times kontinuerlig scanning.

GTL-1200

 • Kombineret totalstation og laserscanner
 • Hybrid Positioningᵀᴹ -kompatibel
 • Integrerer med ClearEdge3D

GTL-1200 kombinerer kraften fra en fuldblods robot totalstation og en best-in-class lidar laserscanner. Den kan både udføre digitalt layout og indsamle højopløselige 3D-scanninger i en enkelt opsætning med ét hybridinstrument, én softwareløsning og én kontrolenhed. Strømlin din as-built dataindsamling og -behandling, så du kan udføre dit QA arbejde hurtigere, on-site med en integreret, brugervenlig løsning.

Magnet Collage

 • Intuitivt og fleksibelt værktøj til punktskyer
 • Hurtig bearbejdning og håndtering af data
 • Kombiner multisource scanningsdata
 • Segmenter og reducer punktskyer til eksport til tredjepartssoftware

Imponerende og kraftfuldt punktsky software! Topcons softwareløsning Magnet Collage gør det nemt at bearbejde og analysere indsamlede data.

En kraftfuld men alligevel enkel måde, at kombinere store datasæt i et 3D software-miljø. kan bearbejde, kombinere og analysere multisource punktskydata fra traditionelle instrumenter, laserscannere, mobile kortlægningssystemer og droner.

Topcon MAGNET Collage gør det muligt at databehandle ellers uforenelige datasæt i et 3D-miljø. Data kan rumme punktskyer fra eksempelvis laserscanner, mobil scanning og kortlægning, scanning af vejbelægning og fotogrammetri. For yderligere at forenkle databehandlingen kan man enkelt og let benytte geografiske kontrol punkter fra eksempelvis fix punkter og kontrol opmålinger. Dette gør det nemt at matche og sammenlægge punktsky data.

3DT Scanfly LiDAR

 • 1.920.000 punkter pr sekund!
 • Rækkevidde på op til 300 m
 • 32-kanals Hesai XT32M2X LiDAR-hoved
 • Letvægtsdesign på kun 1,49 kg

Toppen af poppen indenfor LiDAR til drone! Scanfly ULTRA X er det første scanningssystem, der har tredobbelte returneringer med en rækkevidde på op til 300 m på et 32 kanalers LiDAR-hoved. Ultra X er kompatibelt med en bred vifte af tilbehør og monteringskit, hvilket muliggør installation på ethvert land- eller luftfartøj. Med en vægt på kun 1,49 kg er Ultra X det perfekte valg til verdenklasse 3D LiDAR scanning med en drone.

DJI Zenmuse L1

 • Avanceret Lidar- og RGB-scanningsløsning
 • Kompatibel med Matrice 300 RTK
 • Scanner 480.000 punkter pr. sekund
 • 20 MP RGB-kamera med mekanisk shutter

DJI Zenmuse L1 er en avanceret LiDAR- og RGB-scanningsløsning, designet til at indsamle præcis og detaljeret 3D-data. Den er kompatibel med Matrice 300 RTK og er IP54 klassificeret, der gør den modstandsdygtig over for støv og vand. Zenmuse L1 har en effektiv rækkevidde på op til 450 meter og kan indsamle op til 480.000 punkter pr. sekund. Det indeholder et 20 megapixel RGB-kamera, der kan optage i flere forskellige opløsninger og formater. Gimbal-systemet er 3-akset og kan operere i forskellige tilstande. Data lagres på en microSD-kort og kan behandles med DJI Terra-softwaren.

Pix4D

 • Kompatibel med standardkameraer og droner
 • Lav detaljerede 3D-modeller over store områder
 • Præcisionslandbrug: Overvåg afgrøders vækst
 • Byggeri: KS og dokumentation

Pix4D udvikler en suite af softwareprodukter, der bruger fotogrammetri- og computervisionsalgoritmer til at omforme RGB, termiske og multispektrale 2D billeder til 3D kort og 3D modeller. Pix4D's software er kompatibel med både standardkameraer og droner.
Industrier og arbejdsområder, der med fordel kan benytte Pix4D-software omfatter:
- Kortlægning, opmåling og inspektion
- Landbrug og særligt præcisionslandbrug
- Byggeri, KS og dokumentation
- Energisektoren og ingeniørarbejde
- Naturressourcer og minedrift og miljø
- Forsikring, offentlig sikkerhed og nødberedskab
- Forskning, arkæologi og kulturarv

3DT Scanfly LiDAR

 • Multiplatform LiDAR
 • Integreret WiFi
 • Kabel- og værktøjsfrit design
 • Verdensklasse 3D LiDAR mapping

Scanfly EVO og PRO er to LiDAR scannere, der er designet til at gøre det nemt og hurtigt at lave nøjagtige punktskyer og detaljerede 3D-modeller af omgivelserne. Begge 3D scannere er multiplatform, hvilket betyder, at samme enhed kan bruges til fods, på et køretøj eller en drone - og du behøver ikke værktøj for at skifte platform.

PRO er flagskibsmodellen med tredobbelte returneringer og 1,96 millioner punkter i sekundet, og rækker hele 300 meter. Præcision og punktsky-nøjagtighed: 2 cm.

EVO er entry-level modellen og rækker 130 meter. EVO har en scanningshastighed på 1,28 millioner punkter pr. sekund og dobbelte returneringer. Præcision og punktsky-nøjagtighed: 3 cm.
EVO gør brug af Hesai PandarXT-32 LiDAR sensor imens PRO anvender Hesai PandarXT-32M2X LiDAR teknologi.

FAQ om LiDAR og 3D-scannere

Herunder finder du information om nogle af begreberne indenfor scanning og LiDAR-teknologi.

Hvad er LiDAR?

LiDAR står for “Light Detection And Ranging” og er en målingsteknologi, der bruger laserlys til at måle afstande og skabe tredimensionelle repræsentationer af objekter eller landskaber. Resultatet fra en LiDAR 3D scanning er en detaljeret LiDAR punktsky – en tæt samling af målepunkter, der tilsammen skaber en præcis 3D-model af det scannede område.
Den stigende popularitet af droner og særligt muligheden for high-end tredjeparts LiDAR til DJI blevet lidt af en game-changer i branchen. Monterer man en LiDAR sensor på en drone, kan store og svært tilgængelige områder scannes hurtigt og præcist, f.eks er det muligt at scanne omkring højspændingsledninger og registrere afstande fra vegetation til luftledningerne. LiDAR til droner har vist sig at være også at være fordelagtigt indenfor skovbrug og arkæologi. Med en LiDAR drone kan man indsamle detaljerede punktskyer, der ikke bare viser træernes højde, men også terrænstrukturen under trækronerne.

Hvad kan LiDAR bruges til?

 • Arkæologi: Opdagelse af skjulte strukturer eller gamle civilisationer under tæt vegetation er blevet en realitet med LiDAR monteret på droner. Dette giver arkæologer mulighed for at kortlægge og undersøge områder uden at forstyrre dem fysisk.
 • Skovbrug: Med muligheden for at generere præcise højdemodeller, kan skovfolket få indblik i træhøjder, densitet og terrænvariationer.
 • Byplanlægning og infrastruktur: LiDAR bruges til kortlægning af eksisterende infrastruktur og planlægning af nye byområder, giver dronemonteret LiDAR byplanlæggere mulighed for at arbejde med præcise terrændata.
 • Kystlinjemonitorering: Erosion og ændringer langs kysterne kan nøje dokumenteres og overvåges, hvilket muliggør tidlige indgreb og velinformeret planlægning af kystbeskyttelse.